top of page

FRUKOSTEN #4 - ”Man kan inte googla på riktigt allt”


David Sundström och Åsa Ivarsdotter var tillbaka som konferencierer. Värdskap var tillbaka som programpunkt. Torgny Lindgrens okända syster Dagny var tillbaka som finalnummer. Besöksantalet var som vanligt högt och det var fullsatt i lokalen.

Mycket var sig likt när säsongens sista frukost på Kaleido inledde med en diskussion om väder och torrschampo(!) När programmet väl drog igång stod morgonens gäster på scen - Maud Spencer från Svalson som tillverkar skjutluckor och Stefan Lindbäck vars företag, som bär hans efternamn, bygger smarta boenden.

Temat var värdskap, denna gång med inriktning på företagets värdskap. Konferencier David Sundström inledde med att fråga vad som gjort dessa två företag så framgångsrika?

– Samarbeten med kunder som hjälper till att produktutveckla, svarade Maud Spencer från Svalsson som precis fått en order från Senegal. Kul!

– Stefan Lindbäcks svar var tredelat. Långiktighet. Att utvecklas genom kriser. Hålla löften.

”Man kan inte googla på riktigt allt”

Stefan Lindbäck stod även för morgonens citat. Bakgrunden är att Google varit på besök hos Lindbäcks och Stefan försökte få den amerikanska nätjätten att förstå att hemligheten bakom Lindbäcks framgångssaga innehåller element som ingen robot kan lista ut.

Sista frågan till dagens gäster rörde utmaningar:

– Att leverera rätt sak på rätt tid, nämnde Spencer som Svalsons aktuella utmaning.

– Inte blåsa upp ballongen för fort. Gör rätt saker, svarade Lindbäck.

Dagens frukostvärdar…

… var tre till antalet som alla fick en reklamspot. Först till micken var Maria från Stormyrbergets ekologiska Lantgård som berättade den glada nyheten att de öppnar ett landgårdscafé i sommar. Bondgårdsfredagarna fortsätter precis som tidigare år och till hösten är de peppade på att fixa företagsarrangemang.

Cecilia Lindström fyllde på med nästa glada nyhet. Järnspisens Matbod har precis slagit upp portarna på Uddmansgatan 5 och erbjuder lokala delikatesser redan nu. Till hösten börjar de med matstudier, provningar och annat spännande.

Sist till talarstolen var Johanna Blylod från Nolia.

– Vi är mer än Stora Nolia, poängterade Johanna och upplyste församlingen om att Nolia anordnar tio andra event, exempelvis Load Up North och Nolia Ledarskap. Till sista stoltserade Johanna med en purfärsk och snygg tidning som Nolia producerat. Sommarläsningen är räddad!

Antecknat från Frukosten #4

# Vi är numera 41604 Pitebor. Rekord!

# Första besökaren från Stockholm hade hittat hit. Välkommen!

# Högsta betyg för handeln i Piteå - Gallerian Piteå & Småstaden har de nöjdaste kunderna och det bästa bemötandet i Norrbotten! Grattis båda!

# Åsa Ivarsdotter kommer att återfinnas på nya bistron på Rådhustorget samt på Stora Nolia i sommar. David lär vi hitta på en campingplats någonstans i Sverige. Utan förtält till husvagnen dock!

# Varken More Media eller Helikopter fanns på plats. Mest troligt käkade de taggtråd inför eftermiddagens tungviktsmöte i brännboll på Norrstrand.

Efter sedvanliga evenemangstips fick vi återigen stifta bekantskap med Torgny Lindgrens okända syster Dagny från Västerbotten. På något sätt kom Dagny fram till att dåtidens mentalpatienter hade likheter med dagens frukostbesökare. Den slutsatsen får stå för Dagny.

Man kan som sagt inte googla på riktigt allt, men frågar ni sökmotorn om datum för nästa frukost så ska svaret vara nionde september.

Sola lugnt till dess!

Text och foto: P-town, Mikael Sundkvist

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page