Unga företagare och talanger på höstens premiär


Innan hösten kan dra igång på allvar ville de stående konferenciererna Åsa och David stämma av sommaren som gick. David har anmält sig till Vasaloppet och tränar stötvis benhårt och stötvis inte alls. Åsa har ägnat sig åt nätfiske som kan vara lagligt eller så inte. David undrade om fisket skedde i havet eller på en dator?! 1-0 till David.

Helikopter och Ohmy som båda blivit nominerade till ett reklampris fick en spontanapplåd innan dagens frukostvärd ”ett Piteå för alla” fick komma upp på scen.

Ett Piteå för alla arbetar med mångfaldsfrågor, en grundförutsättning för utveckling och mer aktuellt än någonsin. De tryckte på vikten att vi företagare visar vägen och det finns flera sätt att engagera sig. Ett bra första steg är att besöka Piteå kommuns webbsida om ämnet.

Temat för näringslivsfrukosten var ”unga människor”. Hur får vi talangerna att välja Piteå? Hur kan vi företagare bidra och hur gör vi för att rekrytera och behålla framtidens stjärnor?

En passande aktör på scenen var därmed företagsinkubatorn GoBusiness vid Piteå Science Park. GoBusiness representerades av Nikita Ledström som jobbar med digitalt innehåll och sociala medier samt skribenten och fotografen Linnea Lundström. Båda lyfte fram fördelarna med att sitta i en kreativ miljö där nystartade företag dels får coachning i sitt eget företagande, dels tillgång till etablerade företags nätverk och erfarenhet.

Vi fick se en video producerad av Nikita som belyste unga entreprenörers tankar om en framtid i Piteå. Kultur och intressanta fritidsaktiviteter är en förutsättning, företag som satsar på ungas karriärmöjligheter och låter kommande generation röra på sig inom företagets geografiska verksamhet är andra.

Nästa talare på scen var Ulrika Westerberg från Swedbank vid Furunäset. Ett kundcenter-företag med låg medelålder som erbjuder tydliga utvecklingsmöjligheter och verksamhet på flera orter i Sverige.

Frukosten avslutades med en födelsedagssång för Åsa som fyllt 50 i dagarna samt information om kommande arrangemang. Fram till 14 oktober, då nästa frukost äger rum med temat ”levande stadskärna”, kommer hela 73 evenemang att arrangeras i Piteå.

David informerade om ett axplock:

– Wibax firar 30 år.

– Tjejkväll.

– Forskarfredag.

– Höstfest.

Mer info finns på Visit Piteås hemsida.

Vi ses 14 oktober.

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square