top of page

Lokal handel ökar stadens attraktivitet


Att handla lokalt är en förutsättning för att det ska finnas unika butiker i en stad. Det var morgonens talare överens om. Det är också de små butikerna, caféerna och restaurangerna som bidrar till en stads attraktivitet.

- Jag håller med, Piteå har alltid varit en trevlig stad att shoppa i, bättre än Luleå, menade dagens nya konferencier Helena Karlberg, till vardags VD på Piteå Science Park och forskare inom destinationsdesign.

Gustav Fjellström från the Local Store berättade hur de anpassar konceptet hela tiden för att fortsätta locka nya kunder och samtidigt behålla de gamla. Bland annat har de tagit in jeans med gylf, något som David Sundström reagerade på:

- Har det alltså funnits byxor utan gylf? undrade näringslivschefen, som nu har hittat en ny butik att handla i. Karin Källström, från inredningsbutiken Hem ljuva hem, delade med sig av hur hon har tänkt för att lyckas som unik butik i en liten stad.

- Jag tar hem det kunderna vill ha, genom att helt enkelt fråga dem, berättar Karin.

Anna Lundmark på Destination Piteå berättade sedan om vilka insatser som de ska göra för handel, turism och destinationen.

David Sundström, intervjuar David Wellborg, Gustav Ahlin och Fredrik Nilsson

Morgonens frukostvärd var Bryggerikällaren, en mötesplats där mat och upplevelser står i fokus. David Wellborg och de övriga delägarna berättade vad de erbjuder inför julen, bland annat (jul)ölprovningar och trerätters julbord från lokala leverantörer.

Mingelbilder från morgonen:

Ung Företagsamhet var på plats och informerade om den regionala UF-mässan som hålls i Piteå i mars.

Både Peter Roslund och Helena Stenberg minglade på frukosten, här tillsammans med Greta Wimander, Go Business.

Scenen har fått ny plats, något som uppskattades av publiken.

Finbesök från Luleå när Vinter gick på Frukosten i Piteå.

Och visst var det fler som kom från andra orter än Piteå. Ni är alltid extra välkomna!

Anna Marklund, Näringslivskontoret och Mats Långström, Helikopter

Eva-Lena Bergkvist, Resia och Helena Roos, Roos Management and Production

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page