top of page

En bra ledare bygger vinnande team


Årets sista Frukost med näringslivet bjöd på julfrukost och temat ledarskap - att bygga ett vinnande team. Som vanligt var det stor uppslutning bland företagarna i Piteå och frukosten gästades av över 170 deltagare. David Sundström konstaterade dock att besökarna verkar bli mer och mer morgontrötta, från att ha hängt på låset från klockan sju, dyker de flesta nu upp kring halv åtta.

Sparbanken Nord var frukostvärd för mötet och berättade kort om hur banken hjälper sina företagskunder.

– Det handlar om att sätta människan i fokus, sade Annika Sandberg, företagschef vid Sparbanken Nord där tio rådgivare arbetar för näringslivet för att förenkla för företagen i deras vardag.

– Vi kan hjälpa företag att minska sin administration och vi känner marknaden väl.

Daniel Fåharaeus, VD på PiteEnergi och nominerad till årets ledare vid näringslivsgalan, sade att i en grupp är det viktigt att dagligen upprätta spelregler och att återkoppla till varandra vad man gör. Det handlar om att skapa en kultur i gruppen, där man har förtroende för varandra.

– Inom Pite energi har vi varje månad mål att varje medarbetare ska reflektera över vad denne gör för att uppnå målet. Och lägga fokus på ledarskapet är viktigt som attan, sade Fåhraeus om det.

Som förebild har Fåhraeus författaren, konsulten och föreläsaren Simon Sinek, som missionerar om att utgå från "why", varför gör man något, istället för hur och vad man gör. Se hans Ted-talk här: https://www.youtube.com/watch?v=u4ZoJKF_VuA

Helene Löwinger, affärschef på Kompetenslaget sade att för att bygga ett starkt lag ska man börja med sig själv, vilka drivkrafter har du, vad är du rädd för, vad är din passion och utifrån det bygga ett team. Som ledare är det viktigt att fungera som en sammanhållande länk. Det är också viktigt att skapa tillit i gruppen.

– Chefen ska ta ansvar, men gruppen ska också ta ansvar. Tillit skapar öppenhet som ger engagemang och stolthet, sade hon.

På frågan om förebilder svarar Helene modiga människor som vågar.

Nästa frukost är den 10 februari 2017. Till dess vill vi önska alla en god jul och ett riktigt gott nytt år!

Mingelbilder hittar ni på vår facebook-sida!

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page