top of page

Frukost med Näringslivet i Piteå 14/2


Alla hjärtans dag är här och visst vill vi uppmärksamma det med lite Fairtrade. Fairtrade frulle och chokladhjärtan som slår för hållbart.

Frukostvärd: Sparbanken Nord

På scen träffar vi: Ulf Westerberg, Piteå Science Park SWE-CIC (Swedish Composite Innovation Cluster), här berättar Ulf om projektet Fiberkompositer - Innvationsnod Norr. Projektet som ska utveckla nya lösningar i fiberkomposit för att utmana dagens materiallösningar i bl a fordonsindustrin. Detta spännande projekt har en total budget på 8,8 miljoner. Läs mer här Greta Wimander, Piteå Science Park Piteå Science Park fick sin ansökan beviljad för att skapa ett kreativt kluster -Creative North. I projektet ingår att utforska lösningar för att stärka innovationskraften hos klustrets aktörer och att utveckla strategier för att långsiktigt trygga företagens kompetens­försörjnings­behov. Bolagen bakom klustret är; Oh my, In The Cold, More Digital Studio, Tromb, Sigmar Metodbyrå, Yours, Vinter, Mera Media, Eriksson/Nord agency, Changemaker och Henson PR. Läs mer här Unto Fagerkull, Connect Sverige Funderar du på ägarskifte i ditt bolag? Eller kanske att nästa generation kan tänkas ta över? Vilka möjligheter kan medarbetarna ha att driva företaget vidare? Connect tillsammans med Coompanion erbjuder dig all tänkbar hjälp med svåra frågor som dessa. De har en lösning som du kommer att ha stor nytta av. De berättar mer under frukosten. Läs mer här Anna Sirkka, RISE RISE har beviljats medel för projektet ”HandsOn – Praktisk och användardriven forskning och innovation i verklig kontext”. Ett projekt som låter företag utforska teknik och design i praktiken. Målgruppen är regionens små och medelstora företag. Här berättar Anna om hur ditt företag kan samverka med RISE inom ramarna för HandsOn. Florian Steiner, Stadsarkitekt Piteå Kommun Florian informerar om Stadsmiljöprogrammet som nu finns att läsa om på kommunens hemsida. Här presenteras webbsidan och vi får veta mer om varför man ska titta in och lära mer om hur vi kan bevara och utveckla en tilltalande och trygg stadsmiljö som bygger på ett helhetsperspektiv. Webbsida för stadsmiljöprogrammet Nicklas Larsson, tf Näringslivschef Piteå Kommun Nicklas har nu tillträtt som vikarierande Näringslivschef i Piteå Kommun. Vi får idag stifta bekantskap med honom och hans bild av Piteå och stadens näringsliv.

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page